Info over Yasmine

Start
Weblog
Info over Yasmine
Info over Albright
Dolfijntherapie
Fotocollage
Sponsoren
Publicaties
Links
Contact

 

Welkom op mijn website!

Hallo, mijn naam is Yasmine en in ben geboren op 24 augustus 2001.

Toen ik 6 weken oud was ben ik opgenomen in het ziekenhuis vanwege een hartruisje. Ik ben toen in een paar dagen van top tot teen onderzocht. Het enige wat de artsen daar ontdekten was een gaatje tussen de rechter en linker boezem. Tevens lekte in de longslagader de klep. Ik ben een aantal keren terug geweest voor controle van het hart en voor nader onderzoek. Wat de achtergrond van mijn uiterlijke kenmerken was konden zij toen nog niet doorgronden.

Het gaatje in mijn hart is vanzelf dichtgegroeid en het klepje sluit nu wel. Na een klein jaar maakten mij ouders zich zorgen over mijn overgewicht. Het vermoeden was dat mijn schildklier niet goed werkte. De kinderarts die mij onderzocht heeft samen met een collega uit Nijmegen gevonden dat ik het syndroom van Albright heb.

Niet lang daarna kwam ik in aanmerking voor het medisch kinderdagverblijf Elstine. Hier ben ik iedere week een aantal dagdelen naar toe geweest. Dat vond ik heel leuk. Er waren daar meer kindjes die allemaal iets anders hadden. Samen met de begeleiders heb ik altijd leuke dingen gedaan. Ik kreeg hier ook verschillende soorten therapie, zoals fysiotherapie en logopedie. Ik ben naar een manege zonder drempels geweest. Ik heb een kunstkoe geverfd. We zijn ook eens een dagje uit geweest, dat werd gesponsord door een bedrijf.

Mijn ouders vonden het belangrijk dat ik ook met 'gewone' kinderen in aanraking kwam. Ik ben toen 2 dagdelen per week naar de peuterspeelzaal het Krielhuisje gegaan. Ook hier kon ik heerlijk allerlei leuke dingen doen en dingen leren.

Voor de zomervakantie van 2005 heb ik afscheid genomen van zowel Elstine als het Krielhuisje Ik ben toen in augustus naar het speciaal onderwijs gegaan. Mijn ouders hebben een school in Arnhem uit gezocht. Deze school heet MariŽndael. Ik ga hier 5 dagen per week naar toe. Dat betekent dat ik iedere ochtend vroeg om 07:50 wordt opgehaald. Dat gebeurt door het leerlingenvervoer. De chauffeur brengt mij de hele week 's morgens naar de klas, haalt me 's middags weer op en brengt mij veilig thuis.

Op school leer ik net als alle kinderen op de basisschool. Alleen gaat alles veel langzamer en ben ik niet zover als mijn leeftijd genootjes. Ik ga heel graag naar school. Ik krijg daar ook veel therapieŽn. Zo krijg ik fysiotherapie, ergotherapie en logopedie. Op school hebben ze ook een zwembad, daar zwem ik 2 keer in de week. Ze hebben zelfs een manage en sinds enkele maanden mag ik ook op een paardje rijden.

Start | Weblog | Info over Yasmine | Info over Albright | Dolfijntherapie | Fotocollage | Sponsoren | Publicaties | Links | Contact

Copyright © 2007 Yasmine naar dolfijntherapie
Deze website is voor het laatst bijgewerkt op 24-mrt-2010